floranatolica
 
Ara Üye girişi DDbtn
-

Rialto Beach

Serdar Ölez, 2008

Olympic Peninsula, Washington / ABD

Burada yalnızlığınızı veya bir balinanın çene kemiğini bulabilirsiniz. Ancak aradığınız ne olursa olsun, burada kuralları deniz koyuyor. Bu vahşi kıyı şeridinde yürümeye kalkanlar burundaki kayalara tırmanmak, bir çok akarsu ağzını aşmak, sis bulutunun içine girmek, veya kumda hayvanların ayak izlerini izlemek zorunda kalacaklardır. Kıyıda hiçbir kapalı korunak bulunmamaktadır. Eğer gelgiti umursamazsanız, öfkeli dalgalar sizi sarp kayalıklarda tuzağa düşüreceklerdir.
La Push yakınlarındaki bu sahil Sol Duc nehrinin Pasifik`e döküldüğü yerde başlıyor. Arabanızla bu noktaya kadar ulaşabiliyorsunuz. Arabanızı parkedip hemen kumsala geçmeden önce park yerindeki tabelalardan buranın doğasıyla ilgili bilgileri mutlaka okuyun. Kumsaldan kuzeye doğru bir mil gittikten sonra bir nehir ağzına ulaşacaksınız. Bir kütük üzerinden veya sığ bir yerinden karşıya geçin. Dalgalarla oynayarak yaklaşık bir mil daha ilerleyin. Buruna varacaksınız. Burada durup dalgaların kayalarda köpüre köpüre kırılmasını seyredebilir veya ağaç köklerinden ve kayalardan tırmanarak burnun diğer tarafına geçebilirsiniz. Eğer hala haliniz var ise, önünüzde keşfedecek beş altı millik koca bir vahşi kumsal daha var.
Rialto Beach`e nasıl gidilir? 101 üzerinde Port Angeles`ten batıya doğru giderken önce Sappho`yu geçin, Forks`tan önce 110 numaralı La Push yoluna dönün. Smokehouse Restaurant`dan sonra hemen sağa Mora yoluna dönün. Yolun sonunda Rialto Beach sizi bekliyor olacak.