floranatolica
 
Ara Üye girişi DDbtn
-
Felicia taksonları
Tüm bölgeler


Istranca BölümüÇatalca-Kocaeli BölümüErgene BölümüGüney Marmara BölümüBatı Karadeniz BölümüOrta Karadeniz BölümüDoğu Karadeniz BölümüAsıl Ege Bölümüİç Batı AnadoluYukarı Sakarya BölümüOrta Kızılırmak BölümüYukarı Kızılırmak BölümüKonya BölümüYukarı Fırat BölümüErzurum - Kars BölümüYukarı Murat-Van BölümüHakkari BölümüAntalya BölümüAdana BölümüOrta Fırat BölümüDicle Bölümü
Familya: Asteraceae
Cins adı: Felicia
Türkiye´de toplam 0 tür doğal yayılış göstermektedir. Toplam 1 egzotik/kültür türü gözlemi bildirilmiştir. Turuncu noktalar gözlem konumlarıdır.
Mavi papatya
Felicia amelloides
Egzotik

Genel bilgiler [1]

Felicia cins adı Fransız bir botanikçi olan Alexandre Henri Gabriel de Cassini (1781–1832) tarafından, 1818 yılında Regensburg'da Alman yetkili olan Felix'e atfen verilmiştir; Felix 1846'da yaşamını yitirmiştir. Asteraceae ailesi içerisinde yer alan Felicia cinsi yine Asteraceae ailesindeki Aster cinsine benzerliği nedeniyle her iki cinsin de aynı olduğu konusunda pek çok tartışmaya konu olmuştur. Ancak meyvelerdeki farklılıklar nedeniyle ayrı cinsler olduğu kabul edilmiştir.

Etimoloji

Felicia cins adı Fransız bir botanikçi olan Alexandre Henri Gabriel de Cassini (1781–1832) tarafından, 1818 yılında Regensburg'da Alman yetkili olan Felix'e atfen verilmiştir; Felix 1846'da yaşamını yitirmiştir. 




1) Felicia amelloides. (21.02.2021). Plantz Africa. https://pza.sanbi.org/felicia-amelloides (Çeviri: Serdar Ölez)
2) Türkiye'de tespit edilen bitki türleri listesi için BizimBitkiler.org.tr veritabanından yararlanılmıştır (Güner,A., Aslan,S., Ekim,T., Vural,M., Babaç,M.T., (edlr.), (2012). Türkiye Bitkileri Listesi (Damarlı Bitkiler). Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Flora Araştırmaları Derneği Yayını. İstanbul.).