Sarı Çiçekli Yasemin (Jasminummesnyi) Türkiye´de doğal kaydı bulunmayan bir türdür. Bu tür egzotik bir tür olabilir; bir kültür türü olabilir; veya henüz doğal tür kayıtlarımıza ekleyemediğimiz bir tür olabilir.
Türkiye genelinde Sarı Çiçekli Yasemin olarak adlandırılsa da, bazı yörelerde japon yasemini veya çuha yasemini olarak bilinir. Jasminum: Arapçada 'yasemin' anlamına gelen ysmyn kelimesinden türetildiği sanılmaktadır.
MorfolojiGenellikle herdem yeşil, nadiren kışın çoğu yaprağını döken, çalı formlu, egzotik bir türdür. Dallar köşeli, çıplak, yeşil ve kavislidir. Yapraklar karşılıklı dizili, 3 yaprakçıklı birleşik; yaprak sapı 1–1.5 cm; yaprakçıklar mızraksı-eliptik, 3–7 × 1–2 cm, tam kenarlı, taban kamamsı, dikensi uçlu; terminal diğerlerinden daha uzun, yaprakçık kısaca saplı; yanal yaprakçıklar sapsız, daha küçüktür. Tomurcuklar koyu kızıl kahverenkte; çiçekler tekil; sap çok sayıda yapraksı brakteli, ~ 1 cm uzun; çanak 7–10 mm uzun, tabana kadar bölünmüş, loblar mızraksı veya dar eliptik, çıplak veya kısa havlı, keskin uçlu veya dikensi uçlu; taç sarı, 5-11 loblu, loblar çoğunlukla 1.5–2 cm, eliptik, tüysüz, uç kısımlar yuvarlatılmış gibidir. Meyvelenme genellikle görülmez.
NGBB (2022). Bizim Bitkiler. https://bizimbitkiler.org.tr. Erişim tarihi 5Ağu2022 (Türkiye bitkileri listesi, yayılış bilgileri ve Türkçe adları)
Kırsal Çevre (Sürekli). Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği. http://www.kirsalcevre.org.tr (Gönüllülerin bölgesel gözlemleri ile yayılış bilgilerinin güncellenmesi)
Lindon, Heather, Gardiner, Lauren, Vorontsova, Maria, & Brady, Abigail. (2020). Gendered Author List International Plant Names Index 2020 (Version 2) [Data set]. Zenodo. https://doi.org/10.5281/zenodo.3911077 (Tür epitetlerinde kullanılan bilim insanlarının isim kısaltmaları)
IUCN (2022). The IUCN Red List of Threatened Species. Version 2022-1. (Türkiye´deki tehlike altında bulunan türler listesi)