Parfüm Çalısı (Cestrumelegans) Türkiye´de doğal kaydı bulunmayan bir türdür. Bu tür egzotik bir tür olabilir; bir kültür türü olabilir; veya henüz doğal tür kayıtlarımıza ekleyemediğimiz bir tür olabilir.
Türkiye genelinde Parfüm Çalısı olarak adlandırılsa da, bazı yörelerde koloya çalısı veya melisa olarak bilinir.
Morfoloji3 m'ye kadar boylanabilen, herdem yeşil, egzotik bir çalı türüdür. Gövde odunsu, genç dallar yeşil ve havlıdır. Yapraklar genişçe mızraksı, 6–17 x 2–9 cm, havlı; yaprak sapı 10-30 mm uzunluktadır. Çiçeklenme Haziran-Kasım ayları arasında; çiçek durumu birleşik başaksı salkım, terminal, yoğun eflatun havlı; çiçekler çok sayıda, sapsız veya 0.5 mm saplı, diptekiler mızraksı ve sıklıkla eflatun renkli brakteli; çanak 6–8 mm; çanak loblar 3 mm, üçgen biçimli, sivri uçlu; taç eflatun, pembe veya kırmızı renkte; tüp 15-20 mm uzunlukta, 1-1.5 mm çapta, tabanda daha geniş; taç loblar 2.5–4 mm uzun; ercik tüp çepherine kaynamış; sapçıklar 10 mm, şişik ve tabanda seyrek havlı; ercik başı 1–1.5 mm; boyuncuk ~ 17 mm uzunluktadır. Meyve üzümsü az-çok küresel, yaklaşık 10 mm çapta ve kırmızı renktedir. Tohumla, daldırma ile veya yeşil tepe çeliğiyle çoğaltılmaktadır. Sıcaklık değişimlerinde yapraklarını döker. Bütün kısımlarının zehirli olduğu belirtilmektedir.
NGBB (2022). Bizim Bitkiler. https://bizimbitkiler.org.tr. Erişim tarihi 5Ağu2022 (Türkiye bitkileri listesi, yayılış bilgileri ve Türkçe adları)
Kırsal Çevre (Sürekli). Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği. http://www.kirsalcevre.org.tr (Gönüllülerin bölgesel gözlemleri ile yayılış bilgilerinin güncellenmesi)
Lindon, Heather, Gardiner, Lauren, Vorontsova, Maria, & Brady, Abigail. (2020). Gendered Author List International Plant Names Index 2020 (Version 2) [Data set]. Zenodo. https://doi.org/10.5281/zenodo.3911077 (Tür epitetlerinde kullanılan bilim insanlarının isim kısaltmaları)
IUCN (2022). The IUCN Red List of Threatened Species. Version 2022-1. (Türkiye´deki tehlike altında bulunan türler listesi)